Vergeet niet in te ademen!

 

Goed. Ik had dus griep. Zo’n beetje heel januari.

Oh. Wacht even. Opnieuw.

Niet goed. Ik had dus griep. Een maand lang op en af. Eigenlijk ben ik bijna nooit ziek. Dus zo’n flinke griep als dit zou me toch op zijn minst wakker mogen schudden. Maar dat deed ie niet. In ieder geval niet meteen. Nope, pas na 3 weken ging er een lichtje bij me branden (geloof me, normaal ben ik echt een snellere leerling)…

Tot die tijd was ik me vooral aan het verzetten tegen die griep. Tegen de koorts. Tegen de moeheid. En wie weet waartegen nog meer.

Anderhalve week geleden was het zover. Ik stopte met vechten en gaf me over. Ok, griep. Jij wilt hier zijn? Kom maar op dan!

Niet langer zette ik me schrap. Ik gaf (me) over. Letterlijk en figuurlijk. Geen fraai gezicht. Nog minder fraai gevoel. Alles kwam eruit en alles kwam los. Het was tijd.

Ik vroeg mezelf af; wat is er de afgelopen maanden gebeurd, dat ik er zo ziek van ben? Waar ben ik over mijn grenzen gegaan? Wat mag ik anders doen?

Mijn conclusie was, dat ik teveel heb uitgeademd. Grote keuzes gemaakt, zoveel leuke toffe, nieuwe dingen gedaan, maar ook echt een paar zwaar kloterige dingen. Die me echt aan het hart gingen. Mensen die dingen deden, zeiden, verwachtten, die ik niet zag aankomen. Ik bleef maar bruggen bouwen en uitademen. Geven.

En je weet hoe dat gaat. Wanneer je maar lang genoeg blijft uitademen, wordt de drang naar inademen steeds groter.

Zo kwam het dat ik in januari snakte naar adem. Ruimte en rust voor mij. Dingen mocht loslaten én tot me nemen. Me verbinden met mijzelf. Dat is wat inademen ook is; verbinding maken met jezelf.

Met dit inzicht stopte het hoesten, vertrok de griep. Ik ben er goed voor gaan zitten. Bewust van mijn ademhaling. Iedere dag. Diepe teugen. Ik neem het besluit mijn volledige potentieel te benutten. Tot uiting te brengen op mijn manier. Verbinding aangaan met mijzelf, mijn Pit & Passie. Van daaruit met de rest van de wereld.

Wanneer heb jij voor het laatst diep ingeademd? Van hoog, naar je flanken tot diep in je longen? Verbinding gemaakt met wie je bent? Jouw essentie. Jouw Pit & Passie? Ik nodig je uit om in juni mee te gaan naar Frankrijk om daar frisse berglucht te happen. Verbinding te maken met de vrouw, die je bent. Met dat wat je hier te doen hebt en hoe je dat op jouw manier neer mag zetten in de wereld.

Een week. Met wijn, kampvuur, vallende sterren en nog 8 toffe vrouwen. Met allemaal een grote behoefte aan eens goed diep inademen. Ga je mee? Lees hier dan vooral even verder. 

Liefs,

Save