Een hoofd vol plannen

 

Ken je dat? Een hoofd vol super goede ideeën en plannen. Echt; je hebt het helemaal op een rijtje. Ziet het in volle glorie voor je. Je weet gewoon precies hoe je de dingen gaat doen, hoe je ze aanpakt, wát je gaat aanpakken.

Dat weet je al een tijdje. Een week, een maand, een jaar. Misschien wel langer. Het zit allemaal keurig netjes of vreselijk wanordelijk overhoop in je hoofd.

Heel veilig opgeborgen.

Best graag zou je ‘er iets mee willen doen’, maar wat, waar en wanneer is niet duidelijk. Laat staan hóé…

En laten het nou net allemaal ideeën en plannen zijn over iets waar je heel graag echt mee aan de slag zou willen. Iets moois mee wilt doen, omdat je weet dat je de wereld daarmee iets goeds te bieden hebt.

Maar ja, wie ben je nou eigenlijk helemaal, dat nou juist JIJ dat plan in de wereld brengt? Wat stel jij nou eigenlijk voor? Wie zit er nou op jou te wachten? Ben je wel goed genoeg of moet je toch eerst nog wat opleidingen volgen…

Jaaaaa, zolang die plannen veilig in je hoofd zitten, lukt het allemaal nog wel. Op dat onderhuidse ontevreden gevoel na.

Laat me je iets vertellen. De wereld zit ondertussen op jou en al jouw goede ideeën en plannen te wachten! Anders waren ze niet bij jou aangekomen. Die ideeën heb je niet voor niets. Wat overigens niet betekent dat je ze allemáál (alleen of meteen) hoeft uit te voeren.

Maar kijk eens goed naar dat ene idee. Dat ene idee waarbij je hart een sprongetje maakt wanneer je ernaar kijkt. Eraan denkt…

Stel je voor dat je dat idee heel langzaam vanuit je hoofd laat zakken naar je hart. Voel eens wat er met je gebeurt wanneer het idee aankomt in je hart…

Krijg je kippenvel? Word je blij? Geeft het je ‘goede kriebels’?

Mooi.

Stel je dan nu eens voor dat je het vanuit je hart naar je handen laat zakken. Heel rustig aan. Zorg dat je pen en papier hebt klaar liggen voor het moment, dat het idee tot in je handen is gezakt.

En schrijf het dan op.

Geef jouw idee woorden. Geef het bestaansrecht. Laat jouw gedachten manifesteren tot woorden, die gedragen worden door jouw hart. Zie wat er daarna ontstaat. Stapje voor stapje.

Begin met schrijven. Uit je hoofd, via je hart, door je handen, op papier. Daar krijgt het vorm. Komt het uit die eeuwige denkcirkel.

Kijk of je jouw idee, dat nu zo ver je ligt, kunt opdelen in hapklare brokken. Stappen, die je 1 voor 1 kunt oppakken.

Of zoek iemand. Iemand die met jou en jouw idee meekijkt, -voelt en -denkt. Iemand die jou helpt handen en voeten te geven aan jouw woorden, plannen, ideeën. Die met jou de angst van het ‘uit je hoofd komen’ doorbreekt. Die jou uitnodigt je plannen werkelijkheid te laten worden.

Zo krijgen jouw plannen en ideeën vorm en leveren ze hun bijdrage aan een mooiere wereld.

Want dat is wat ik zo vaak zie gebeuren: ondernemende vrouwen met de werkelijk mooiste, prachtigste plannen waar de wereld écht op zit te wachten. Plannen, die door angst en onzekerheid, opgesloten blijven in het hoofd. Daar grootser worden. Wachtend op een ander, beter moment. Dat nooit komt.

Spreek jouw plannen uit, schrijf ze op. Deel ze met de wereld en zie wat er gebeurt. Zie hoe ze manifesteren en vorm krijgen.

Laat ze vrij…

Mag ik met je meedenken en je plannen bevrijden? Tijdens een Powerdag of 1-op-1 businesscoaching werk ik met ondernemende vrouwen bij het manifesteren en vormgeven van hun mooiste plannen en ideeën. Heerlijk om te doen!

Save